Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

E-STORITVE

Z državnimi organi lahko poslujete tudi na elektronski način. Za to potrebujete digitalno potrdilo.

 

Posamezne storitve, ki jih izvajajo Ministrstvo za notranje zadeve, upravne enote in drugi organi in se nanašajo na delovno področje našega ministrstva, lahko opravite po elektronski poti. V nekaterih primerih pa se morate osebno zglasiti pri organu, na primer tedaj, ko vložite prošnjo za novo osebno izkaznico ali potni list. Na vlogo se morate namreč lastnoročno podpisati.

 

Objavljamo seznam storitev, ki jih je mogoče opraviti po elektronski poti, pa tudi obrazce vlog, ki jih morate oddati osebno, vendar si jih pred tem lahko doma natisnete. Vloge so sicer objavljene na e-upravi, kjer so dodane tudi informacije o načinih oddaje vlog.

 

Dostop do registrov

 

Vpogled v lastne osebne podatke

Zahteva za seznanitev s podatki v Nacionalnem Schengenskem Informacijskem sistemu v Sloveniji (SIS II)

Vpogled v podatke centralnega registra društev

Vpogled v podatke registra političnih strank 

Vpogled v podatke evidence ustanov 

 

 

V določene registre imajo dostop samo pooblaščeni organi. Drugi uporabniki lahko osebne podatke iz evidenc pridobivajo in uporabljajo, če so za to pooblaščeni z zakonom ali če gre za posredovanje podatkov v skladu z mednarodno pogodbo.

Objavljamo delni seznam registrov, ki jih vodi Ministrstvo za notranje zadeve, vključno z opisi podatkov, ki jih registri vsebujejo:


Register stalnega prebivalstva, Matični register, Register državljanstev, Register tujcev, Azilni registerRegister osebnih izkaznic, Register potnih listin, Evidenca ustanov, Register društev, Register političnih strank, Register eksplozivov, Register orožja.

 


Javne prireditve in javni shodi

 

Aktivne objave javnih prireditev in javnih shodov v Republiki Sloveniji

E-prijava javne prireditve oziroma shoda

E-prošnja za dovolitev javne prireditve oziroma shoda

Prijava shoda/prireditve oziroma prošnja za dovolitev shoda/prireditve