Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Udeležba državnega sekretarja Boštjana Šefica na konferenci »Oblikovanje naše skupne prihodnosti« v Sarajevu

Državni sekretar Boštjan Šefic se bo udeležil konference notranjih in zunanjih ministrov iz Avstrije, Bolgarije, Češke, Madžarske, Poljske, Romunije, Slovaške, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Makedonije, Kosova, Albanije in Slovenije. Na konferenci, ki bo 7. aprila 2017 v Sarajevu, bodo ministri govorili o boju proti terorizmu in s tem povezanem nasilnem ekstremizmu.

 

Boj proti terorizmu ostaja prioriteta na EU, regionalni kot tudi nacionalni ravni. EU in regija se praviloma soočata s podobnimi tveganji, zato je treba sodelovanje in izmenjavo informacij na politični in operativni ravni še okrepiti. Treba je zagotoviti poenoten in sistematičen način spremljanja varnostnih tveganj v EU in tretjih državah regij, od koder prihaja grožnja. Odziv na varnostna tveganja mora biti hiter in učinkovit.

 

Ob robu konference bo državni sekretar opravil tudi dvostranske pogovore z ministri za notranje zadeve držav udeleženk, vključno z ministri držav Zahodnega Balkana.