Skoči na vsebino

NOVICA

Policistke in policisti PU Celje so pri svojem delu uspešni in učinkoviti

Danes, 10. maja 2017, sta se državna sekretarja Boštjan Šefic in Andrej Špenga in namestnik generalnega direktorja policije Simon Velički v okviru vladnega obiska v Savinjski regiji srečala z županom Občine Rogatec, obiskala Policijsko upravo Celje in si ogledala nekatere prostore policijskih enot.

Državni sekretar Boštjan Šefic se je na srečanju z županom Občine Rogatec Martinom Mikoličem zahvalil lokalni skupnosti ‎za sodelovanje tako v času prihoda migrantov jeseni 2015 kot izvajanja sistematičnega nadzora na meji z Republiko Hrvaško od 7. aprila letos. Promet na mejnem prehodu Rogatec trenutno poteka brez večjih kolon ali čakalnih dob. Prebivalci so sistematični nadzor na meji sprejeli in se tudi ustrezno prilagodili. Župan je izpostavil zelo dobro sodelovanje lokalne skupnosti s policijo, namestnik generalnega direktorja policije Simon Velički pa je izrazil željo, da bi tako ostalo tudi v prihodnje.

 

Vodstvo MNZ in Policije je v nadaljevanju obiskalo zaposlene na Policijski upravi Celje. Uvodoma je direktor Policijske uprave Celje Jože Senica predstavil trenutne razmere na tem območju, ki se razteza na 45 občin s 330.000 prebivalci. Območje PU Celje meji na Republiko Avstrijo s 113 km državne meje in Republiko Hrvaško s 75 km državne meje. Policisti ob meji občasno sicer beležijo nezakonite prehode zelene meje z Republiko Hrvaško, vendar je zaradi okrepljenih ekip tako ob meji kot v notranjosti to število zanemarljivo. 

 

Državni sekretar Boštjan Šefic je pohvalil delo policistov, namestnik generalnega direktorja policije Simon Velički ‎pa je poudaril, da ima PU Celje pomembno vlogo pri zagotavljanju varnosti v državi in pohvalil zaposlene za njihovo uspešnost pri izvajanju nalog.

 

Po zaključku so si ogledali še prostore Policijske postaje vodnikov službenih psov na Lokrovcu in se srečali z zaposlenimi na Policijski postaji Žalec.