Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Vlada je izdala Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o uniformi, položajnih oznakah in simbolih policije

Vlada RS je na današnji seji izdala Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o uniformi, položajnih oznakah in simbolih policije in jo objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Sprememba ne posega bistveno v sedanjo ureditev, uvaja le nekatere nove dele uniforme (kot na primer taktične hlače, identifikacijski telovnik, identifikacijski narokavni trak ...), pri nekaterih delih uniforme posodablja poimenovanje (balistična čelada nadomešča neprebojno čelado ...), določene pa so tudi posebnosti pri nošenju slovesne uniforme. Podobno, kot je to pri policijskih vozilih, sprememba uredbe omogoča, do bodo na uniformo nameščeni drugi obvestilni napisi in oznake, ki se nanašajo na vsebino opravljanja nalog policije (na primer vodja intervencije). Uredba ne bo povzročila dodatnih stroškov, saj je rok za uskladitev pet let, uvajanje novih delov uniforme pa bo potekalo postopoma.