Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Manevrska struktura narodne zaščite obeležuje 27. obletnico

Danes, 23. maja 2017, je v Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani potekala slovesnost ob 27. obletnici oblikovanja Manevrske strukture narodne zaščite. Zbrane so nagovorili državni sekretar Boštjan Šefic, ministrica za obrambo Andreja Katič in sekretar sekcije MSNZ pri Zvezi veteranov vojne za Slovenijo Vojko Adamič.

Državni sekretar Boštjan Šefic je povedal, da smo bili pred 27. leti priča prelomnim in za vzpostavitev naše današnje države ključnim družbeno-političnim dogodkom. Pomemben, celo odločilen del tega, za Slovenijo zgodovinskega obdobja, je bila nedvomno Manevrska struktura narodne zaščite. "Pripadniki organov za notranje zadeve in teritorialci ste takrat dokazali, da tovarištvo, požrtvovalnost in predanost niso vrline, ki se samo lepo berejo in slišijo, temveč so bile dejansko neodtujljiv del vaše osebnosti in preprosto lastnosti, ki še danes zaznamujejo vsako takratno dejanje," je povedal Šefic.

 

Poudaril je, da je treba v ospredje postaviti skupno dobro za celotno družbo in državo, kar se lahko učimo od Manevrske strukture narodne zaščite. S svojim prispevkom in predanostjo je pomembno prispevala k temu, da imamo danes svojo državo.

 

Ministrica za obrambo Andreja Katič je v svojem govoru poudarila, da je bilo oblikovanje Manevrske strukture narodne zaščite eden izmed prelomnih dogodkov v naši državotvorni zgodovini in da je bila dejansko projekt, ki je obrambno omogočil naš prehod v samostojnost in suverenost. Skupaj s slovensko Milico, njeno specialno enoto in posebnimi enotami je Manevrska struktura narodne zaščite zagotavljala varnost ljudi in njihovega premoženja ter izvajala varnostne dejavnosti za zavarovanje vitalnih interesov nastajajoče države. Vsem veterankam in veteranom osamosvojitvene vojne, še posebno pa organizatorjem Manevrske strukture narodne zaščite in sodelavcem iz takratnih obrambnih ter varnostnih struktur, je izrekla priznanje in jim čestitala ob obletnici oblikovanja Manevrske strukture narodne zaščite.

 

Govor državni sekretar Boštjan Šefic (.mp3)

Govor ministrica Andreja Katič (.mp3)