Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Drugo srečanje kontaktne skupine ministrov za notranje zadeve držav Srednjega Sredozemlja

V nedeljo in ponedeljek, 23. in 24. julija 2017, bo v Tunisu v Tuniziji potekalo drugo srečanje kontaktne skupine ministrov za notranje zadeve držav Srednjega Sredozemlja, ki se ga bo udeležil državni sekretar Boštjan Šefic. Na tokratnem zasedanju bodo govorili o sodelovanju na področju boja proti nedovoljenim migracijam, tihotapljenju ljudi in pomoči najbolj obremenjenim državam, zlasti Libiji.

Zaradi situacije na srednji sredozemski migracijski poti je italijanski minister za notranje zadeve marca letos v Rimu organiziral srečanje ministrov za notranje zadeve Avstrije, Francije, Italije, Malte, Nemčije, Slovenije, Švice in partnerskih držav Libije in Tunizije. Takrat so se zavezali k vzpostavitvi stalnega dialoga, tesnega sodelovanja in redni izmenjavi mnenj po vzoru sistema, ki je bil vzpostavljen leta 2015 med državami na zahodnobalkanski migracijski poti. Obenem je bila ustanovljena posebna kontaktna skupina, v kateri sodelujejo ministri omenjenih držav, evropski komisar za migracije, notranje zadeve in državljanstvo Dimitris Avramopoulos in visoka predstavnica EU za zunanje zadeve in varnostno politiko Federica Mogherini in bo omogočala vključitev glavnih tranzitnih držav v skupno upravljanje mešanih migracijskih tokov ob srednjesredozemski migracijski poti.