Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Ministrica ob prvem šolskem dnevu poziva vse udeležence v prometu k strpnosti in previdnosti

Ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar v poslanici ob prvem šolskem dnevu poziva vse udeležence v prometu na strpnost in previdnost ter obzirno obnašanje, še posebej v bližini šol in ob šolskih poteh.

Dragi učenci, starši in učitelji,

spoštovani udeleženci v prometu.

 

Brezskrbne šolske počitnice se iztekajo in jih bodo v kratkem zamenjali šolske učilnice in učbeniki. To pomeni, da bodo ceste in šolske poti spet polne otroškega vrveža. Ob tem ne smemo spregledati dejstva, da otroška razposajenost lahko hitro pripelje do neprevidnosti in lahko botruje tveganim situacijam. Zato moramo biti drugi udeleženci v prometu še posebej pozorni.

 

Ob prihajajočem prvem šolskem dnevu pozivam vse udeležence v prometu k strpnosti in previdnosti ter obzirnemu obnašanju, še posebej v bližini šol in ob šolskih poteh. Obenem pa staršem svetujem, naj svoje otroke poučijo o pravilnem ravnanju v prometu in spoštovanju cestnoprometnih predpisov.

 

Drage prvošolke, dragi prvošolci,

za vas je prvi šolski dan prelomnica v vašem življenju. Je dan, ko vstopate na pot znanja in nepozabnih dogodivščin s sošolci in prijatelji. Želim si, da bo ta pot vselej varna in brezskrbna. Za to bodo poskrbeli tudi policistke in policisti, ki bodo v okolici šol opozarjali voznike na vašo prisotnost.

 

Želim vam uspešno in prijetno šolsko leto.

 

mag. Vesna Györkös Žnidar, ministrica