Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Šefic je sprejel državno sekretarko srbskega notranjega ministrstva

Državni sekretar Boštjan Šefic je danes, 29. avgusta 2017, sprejel državno sekretarko Ministrstva za notranje zadeve Republike Srbije Biljano Popović Ivković. Sogovornika sta se uvodoma strinjala, da so odnosi med notranjima ministrstvoma in policijama obeh držav tradicionalno dobri in sodelovanje intenzivno, državna sekretarka pa se je zahvalila za podporo Slovenije prizadevanjem Srbije za obvladovanje nezakonitih migracij v regiji, še zlasti za napotitev strokovnjakov slovenske policije na mejo med Srbijo in Bolgarijo.

Osrednja tema pogovora so bile migracije. Državni sekretar Šefic je poudaril, da se Slovenija zaveda bremena, ki ga za obvladovanje migracijske situacije nosijo države iz regije, in sogovornici zagotovil polno podporo Slovenije pri tem. V pomoč srbski policiji smo tako letos januarja na srbsko-bolgarsko mejo napotili prvo skupino štirih slovenskih policistov, z napotitvami pa bomo nadaljevali tudi v prihodnje. Sogovornika sta se dotaknila tudi boja proti terorizmu in se strinjala, da sta za uspešno soočanje z varnostnimi izzivi ključnega pomena tesno sodelovanje in izmenjava podatkov med policijama. Zato sta se sogovornika dogovorila o okrepitvi izmenjave operativno uporabnih informacij.

 

Državni sekretar je na koncu pozdravil odločitev Republike Srbije, da sprejme ponudbo Slovenije za gostitev srečanja odbora ministrov Konvencije o policijskem sodelovanju v jugovzhodni Evropi, ki bo tako potekalo ob robu ministrske konference Brdo procesa prihodnji teden na Brdu pri Kranju (7. in 8. septembra 2017).