Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Ministrska konferenca Brdo proces

Ministrstvo za notranje zadeve organizira ministrsko konferenco Brdo proces, ki bo 8. septembra 2017 v Kongresnem centru Brdo.

Letošnje srečanje ministrov za notranje zadeve bo namenjeno uradnemu začetku izvajanja Integrativnega upravljanja notranje varnosti na Zahodnem Balkanu (IISG), katerega koncept so ministri podprli na zadnjem srečanju na Brdu aprila 2016.

 

Na srečanje so vabljeni ministri za notranje zadeve Albanije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Kosova, Makedonije in Srbije. Ker je srečanje namenjeno formalnemu pričetku procesa implementacije te pomembne iniciative, so vabljeni tudi predstavniki inštitucij EU ter drugi visoki predstavniki vseh deležnikov procesa - EU in mednarodnih akterjev, regionalnih organizacij ter drugih partnerjev.

 

Brdo proces, ki je s strani vseh deležnikov prepoznan kot pomemben dejavnik v regiji, je tako najustreznejša platforma za uraden pričetek izvajanja IISG. Predstavniki bodo razpravljali o prioritetah delovanja IISG ter določili vodilne partnerje pri posameznih stebrih IISG (boj proti terorizmu, boj proti hudi in organizirani kriminaliteti, upravljanje meja).

 

Razprava na konferenci bo zaprta za predstavnike medijev, organizirali pa bomo fototermin ob začetku in izjavo za javnost po zaključku dogodka.

 

Program za predstavnike medijev

9.00 - fototermin pred začetkom konference, dvorana Grandis

12.30 - izjava za javnost ministrice za notranje zadeve mag. Vesne Györkös Žnidar, Steklena dvorana

 

Vljudno vas prosimo, da se za spremljanje dogodka akreditirate. Podatke (ime, priimek, datum rojstva, številko osebnega dokumenta) o novinarjih in novinarskih ekipah, ki bodo navzoči na Brdu pri Kranju, pošljite na elektronski naslov: soj.mnz@gov.si. Prosimo, da podatke pošljete najkasneje do srede, 6. septembra 2017. Prevzem akreditacije bo mogoč na dan dogodka neposredno na Brdu pri Kranju.

 

Ob prihodu bo obvezen varnostni pregled v Vrtnariji, zato vas prosimo, da na prizorišče prispete pravočasno oziroma pol ure pred predvidenim programom za medije (ob 8.30 za fototermin in ob 12.00 za izjavo za javnost).

 

Dan prej, v četrtek 7. septembra 2017, se bo ministrica za notranje zadeve mag. Vesne Györkös Žnidar udeležila 17. sestanka Odbora ministrov držav članic Konvencije o policijskem sodelovanju v Jugovzhodni Evropi, ki ga na Brdu pri Kranju organizira Srbija kot trenutno predsedujoča država. Razprava na sestanku bo zaprta za javnost, po dogodku pa bomo objavili sporočilo za javnost.