Skoči na vsebino

NOVICA

Ministrica ob dnevu FVV: Predstavljate pomembnega sooblikovalca pri odzivanju na izzive sodobnega časa

Ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar je danes, 12. septembra 2017, nagovorila goste na slovesnosti ob dnevu Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru.

V pozdravnem nagovoru na sedežu fakultete v Ljubljani je izpostavila pomembno vlogo fakultete v teh zahtevnih razmerah v svetu, ki terjajo pravočasen in učinkovit odziv: "S svojim akademskim in praktičnim podajanjem znanja, izpostavljanjem tistih področij, ki od nas zahtevajo takojšnje ukrepanje, in analiziranjem posameznih družbenih vprašanj predstavljate pomembnega sooblikovalca pri ukrepanju in odzivanju na izzive sodobnega časa. Vi ste tisti, ki s svojim pristopom in načinom dela pomembno vplivate na vaše študente. Kot bodoče zaposlene in morda tudi bodoče pomembne odločevalce v naši državi jih učite, da je nujno vsako vprašanje gledati, obravnavati in reševati v najširšem smislu." Ob tem je poudarila pomembnost sodelovanja med fakulteto in Ministrstvom za notranje zadeve, saj je varnost naša ključna stična točka. "Ministrstvo za notranje zadeve in Policija sta ključna nosilca varnosti v državi. Pri tem smo zelo uspešni, saj se lahko kot ena redkih držav pohvalimo, da kljub zahtevnim varnostnim razmeram v Evropi in svetu ostajamo varna država. To seveda ni naključje, saj je prav varnost tista maksima, po kateri se v našem ministrstvu ravnamo."

 

V Ministrstvu za notranje zadeve se bomo še naprej trudili in vlagali maksimalne napore v to, da Slovenija ostane varna država tudi v prihodnje, je dejala mag. Vesna Györkös Žnidar. Pri tem pa imajo pomembno vlogo tudi ostali akterji in inštitucije, ki tvorijo nacionalni varnosti sistem v državi.