Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Vabilo na konferenco ob 20-letnici sodelovanja Slovenije v mednarodnih operacijah in na misijah

Letos zaznamujemo 20-letnico sodelovanja Republike Slovenije v mednarodnih operacijah in na misijah, čemur že vse leto namenjamo več dogodkov in projektov, da bi kar najširše predstavili dejavno delovanje naše države na področju zagotavljanja mednarodnega miru in varnosti. Sklepni dogodek bo medresorska konferenca z naslovom 20 let v službi miru, ki bo v organizaciji Ministrstva za obrambo, Ministrstva za notranje zadeve in Ministrstva za zunanje zadeve potekala v ponedeljek, 2., in torek, 3. oktobra, v Kongresnem centru Brdo na Brdu pri Kranju.

 

Predstavnike medijev vabimo k spremljanju dvodnevne konference, na kateri bo sodelovalo več tujih in domačih visokih gostov, predstavnikov mednarodnih operacij in ključnih nacionalnih akterjev na področju sodelovanja Republike Slovenije v mednarodnih operacijah in na misijah, ter strokovna javnost. Na konferenci bodo sodelujoči v nizu panelov razpravljali o aktualnih in vse kompleksnejših varnostnih izzivih v mednarodnem okolju, o dosedanjem dejavnem vključevanju Republike Slovenije v mednarodna prizadevanja za varnost in stabilnost v svetu in pridobljenih praktičnih izkušnjah ter akademskem vidiku mednarodnih operacij in misij.

 

Novinarska konferenca: Za medije bo v okviru dogodka v ponedeljek, 2. oktobra, ob 12. uri posebej organizirana novinarska konferenca, na kateri bodo sodelovali ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar, ministrica za obrambo Andreja Katič in minister za zunanje zadeve Karl Erjavec.

 

Akreditacije: Zaradi lažje organizacije dogodka prosimo medije, da na Službo za strateško komuniciranje Ministrstva za obrambo posredujete kontaktne podatke predstavnikov, ki bodo spremljali dogodek na Brdu, najkasneje do petka, 29. septembra, do 12. ure. Akreditacije bo mogoče prevzeti oba konferenčna dneva na infotočki kongresnega centra med 8.30 in 12. uro. Več informacij o programu konference in sodelujočih je objavljenih na spletni strani www.20letmom.si.