Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Posvet o hitrejšem in enostavnejšem zaposlovanju tujcev iz tretjih držav

Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z ministrstvi za notranje zadeve, za gospodarstvo, za delo, družino in socialne zadeve ter Zavodom za zaposlovanje 22. januarja 2018 ob 11. uri organizira posvet Hitrejše in enostavnejše zaposlovanje tujcev iz tretjih držav. S posvetom želimo podjetjem, ki zaposlujejo tujce iz tretjih držav, predstaviti postopke in njihove obveznosti pri zaposlovanju tujcev.

 

Posvet v dvorani C Gospodarske zbornice Slovenije se bo začel z okroglo mizo, na kateri bodo predstavniki vodstev ministrstev in institucij orisali trenutno stanje na področju zaposlovanja tujcev in nadaljnje korake. V nadaljevanju bodo nato predstavniki stroke predstavili novosti in skušali podati čimbolj praktične informacije za hitrejše in lažje zaposlovanje tujcev.

 

Program posveta:

 

11.00–12.00

Na okrogli mizi Kakšne korake na področju zaposlovanja tujcev bo/naj država sprejme, da zakrpa kadrovsko vrzel? sodelujejo izvršni direktor GZS Samo Hribar Milič, državni sekretar MNZ Boštjan Šefic, državni sekretar MGRT Aleš Cantarutti, državni sekretar MDDSZ Peter Pogačar in direktorica ZRSZ Mavricija Batič.

 

12.00–12.45

Na kaj biti pozoren pri zaposlovanju tujcev iz tretjih držav: novosti in predlogi

 

12.45–13.30

Praktični nasveti za hitrejše in lažje zaposlovanje tujcev

 

Predstavniki medijev, vljudno vabljeni na prvi del posveta.