Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Neformalno zasedanje ministrov za pravosodje in notranje zadeve držav članic EU v Sofiji

Jutri, 25. januarja 2018, bo v Sofiji v Bolgariji potekalo neformalno zasedanje ministrov za pravosodje in notranje zadeve držav članic EU, ki se ga bo udeležil državni sekretar Andrej Špenga.

Daljšo razpravo bodo ministri za notranje zadeve namenili evropski azilni politiki, kjer se je bolgarsko predsedstvo glede reforme skupnega evropskega azilnega sistema skladno z zaključki decembrskega zasedanja Evropskega sveta zavezalo doseči dogovor o predlogih zakonodajnih aktov v prvi polovici letošnjega leta. Slovenija je kot rešitev za zastoj pri reformi skupnega evropskega azilnega sistema že predlagala izločitev kriznega mehanizma iz predloga Dublinske uredbe, ki naj bo poseben zakonodajni akt in bo temeljil na direktivi o začasni zaščiti. V nadaljevanju bodo ministri razpravljali o globalnih vidikih migracij, povezanimi s pripravo globalnih dogovorov ZN o urejenih migracijah in o beguncih, ter o integriranem upravljanju meja, s poudarkom na sodelovanju med EU in tretjimi državami oziroma državami izvora na področju vračanja.