Skoči na vsebino

NOVICA

Srečanje Šefica z upokojenimi delavci Ministrstva za notranje zadeve

Danes, 28. februarja 2018, se je državni sekretar Boštjan Šefic udeležil strokovnega srečanja Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve v Mariboru.

Državni sekretar je udeležencem današnjega srečanja predstavil pomen sistema notranje varnosti, izboljšave na področju pogojev za delo policije, k čemur smo pripomogli s prenovljeno zakonodajo ter izboljšanjem materialnega in kadrovskega stanja. Izpostavil je predvsem možnost višješolskega izobraževanja za policiste in zaposlovanja novih kadrov. 


Glede na aktualno dogajanje, je Šefic povedal, da je v Sloveniji trenutno zagotovljena visoka stopnja varnosti, vendar ves čas spremljamo situacijo tako doma kot v širši regiji. Spomnil je, da smo se uspešno soočili z migracijsko krizo v letih 2015 in 2016. Pomembno je sodelovanje z vsemi državami v širši okolici, saj še vedno beležimo nezakonite prehode predvsem južne meje. Ob tem je Šefic poudaril, da Slovenija vlaga vse napore za ohranitev schengenske meje, ki je pomembna tako s političnega kot gospodarskega vidika.