Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Srečanje Šefica z upokojenimi delavci Ministrstva za notranje zadeve

Danes, 28. februarja 2018, se je državni sekretar Boštjan Šefic udeležil strokovnega srečanja Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve v Mariboru.

Državni sekretar je udeležencem današnjega srečanja predstavil pomen sistema notranje varnosti, izboljšave na področju pogojev za delo policije, k čemur smo pripomogli s prenovljeno zakonodajo ter izboljšanjem materialnega in kadrovskega stanja. Izpostavil je predvsem možnost višješolskega izobraževanja za policiste in zaposlovanja novih kadrov. 


Glede na aktualno dogajanje, je Šefic povedal, da je v Sloveniji trenutno zagotovljena visoka stopnja varnosti, vendar ves čas spremljamo situacijo tako doma kot v širši regiji. Spomnil je, da smo se uspešno soočili z migracijsko krizo v letih 2015 in 2016. Pomembno je sodelovanje z vsemi državami v širši okolici, saj še vedno beležimo nezakonite prehode predvsem južne meje. Ob tem je Šefic poudaril, da Slovenija vlaga vse napore za ohranitev schengenske meje, ki je pomembna tako s političnega kot gospodarskega vidika.