Skoči na vsebino

NOVICA

Ministrica in predsednik vlade sprejela pogumnega policista Berlica

Danes, 13. marca 2018, sta predsednik vlade dr. Miro Cerar in ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar sprejela policista Policijske postaje Ljubljana Moste Mihaela Berlica, ki je minuli teden v svojem prostem času zadržal roparja bančne poslovalnice v Ljubljani. 

Ko je oboroženi ropar dopoldne 8. marca 2018 vstopil v Delavsko hranilnico na Dunajski cesti Ljubljani in od zaposlenih zahteval gotovino, je bil tam v svojem prostem času tudi 42-letni policist Mihael Berlic. Policist, neoborožen in v civilu, je najprej pomiril stranki in ju varno pospremil iz poslovalnice, nato pa zunaj pred vhodom počakal na roparja.

 

V trenutku, ko je ropar izstopil iz banke, je policist stekel za njim, ga podrl na tla in obvladal. Storilec se mu je sicer močno upiral. Med upiranjem je Berlica celo udaril po glavi z železno palico in ga pri tem ranil, vendar ga je policist kljub temu uspel zadržati do prihoda policijske patrulje.

 

Podrobnejše informacije o preiskanih ropih več bančnih poslovalnic so predstavili na novinarski konferenci na Policijski upravi Ljubljana.