Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Predčasne volitve v Državni zbor Republike Slovenije

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 14. aprila 2018 sprejel Odlok o razpustitvi Državnega zbora Republike Slovenije in o razpisu predčasnih volitev v Državni zbor Republike Slovenije. Odlok je objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije, št. 25/2018 z dne 14. aprila 2018.

Ministrstvo za notranje zadeve je dolžno skladno z 8. odstavkom 23. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji na dan, ki je določen za začetek volilnih opravil, na svoji spletni strani objaviti število volilnih upravičencev v državi, posamezni volilni enoti in volilnem okraju. 

 

Predčasne volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije bodo v nedeljo, 3. junija 2018. Za dan razpisa predčasnih volitev, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, se šteje ponedeljek, 16. aprila 2018.

 

Na dan razpisa predčasnih volitev v Državni zbor Republike Slovenije je v Republiki Sloveniji 1.714.376 volilnih upravičencev.