Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

V postopkih za mednarodno zaščito spoštujemo zakonodajo in delujemo neodvisno od dnevne politike ali želja interesnih skupin

V MNZ smo v petek, 20. aprila 2018, prejeli sodbo Upravnega sodišča v primeru A. S., ki jo natančno proučujemo, in bomo v nadaljevanju sprejeli ustrezne odločitve o nadaljnjih postopkih v okviru veljavne zakonodaje. Ob tem izpostavljamo, da v primeru A. S. trenutno tečejo trije različni postopki pred Vrhovnim sodiščem Republike Slovenije.

Zavračamo nekatere očitke, ki jih je na račun dela MNZ in njenih zaposlenih v konkretnem primeru izrekla Delovna skupina za azil. Poudarjamo, da zaposleni v MNZ v postopkih za mednarodno zaščito spoštujejo veljavno zakonodajo in pri svojem delu sledijo načelom strokovnega in vestnega opravljanja svojih nalog, pri tem pa delujejo neodvisno od dnevne politike oziroma želja različnih interesnih skupin. Odločitve v posameznih postopkih se sprejemajo v čim krajšem času, pri čemer pa velja opozoriti, da je trajanje določenega postopka odvisno tudi od pravnih sredstev, ki jih prosilec vlaga pred pristojnimi sodišči.