Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Tedenska napoved dogodkov med 4. in 10. junijem 2018

Cel teden
Poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. Nadzor je uskljen z obdobnim načrtom Javne agencije RS za varnost v prometu in s TISPOL-om (mrežo evropskih prometnih policij).

 

Torek, 5. junija 2018
V Luksemburgu bo potekalo zasedanje Sveta EU za pravosodje in notranje zadeve, ki se ga bo udeležila tudi slovenska delegacija pod vodstvom Janeza Lenarčiča, veleposlanika - vodje Stalnega predstavništva RS pri EU. Udeleženci bodo razpravljali predvsem o migracijah in reformi skupnega evropskega azilnega sistema. 

 

Sreda, 6. junij 2018
Nagovor ministrice za notranje zadeve mag. Vesne Györkös Žnidar na otvoritvi konference 19. dnevi varstvoslovja, ki jo organizira Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru (Hotel Convent, Jadranska cesta 25, Ankaran).

 

Sodelovanje vodje Sektorja splošne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi Tomislava Omejca na posvetu z naslovom Sovražni govor iz vidika organov pregona in družbenih omrežij. Posvet se bo začel ob 9. uri in bo na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

 

Četrtek, 7. junij 2018
Udeležba državnega sekretarja Boštjana Šefica na konferenci ministrov za notranje zadeve držav članic Salzburškega foruma (Sarajevo).

 

Ob 11. uri bo slavnostno odprtje novih prostor Policijske postaje Radlje ob Dravi (Mariborski cesta 30a, Radlje ob Dravi). 

 

Petek, 8. junij 2018
Sodelovanje Simona Slokana iz Sektorja splošne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi na tiskovni konferenci  temo aktivnosti državnih institucij v zvezi medvrstniškim nasiljem oziroma na Varnim in vzpodbudnim učnim okoljem. Konferenca bo ob 11. uri na OŠ Dol pri Ljubljani.

 

Nedelja, 10. junij 2018
Pohod na Okrešelj in spominska slovesnost. Letos mineva 21 let od tragične nesreče, ki se je v pogorju Savinjskih Alp zgodila med usposabljanjem članov GRZS, med njimi tudi policista Brajnika, ki so v Turskem žlebu v bližini Okrešlja vadili reševanje s pomočjo helikopterja in izgubili življenje. Slovesnost bo ob 11. uri pri spominske obeležju.