Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Ministrica pred začetkom novega šolskega leta: varnost otrok je naša najpomembnejša skrb

Ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar v poslanici ob prvem šolskem dnevu poziva vse udeležence v prometu k previdnosti in doslednemu spoštovanju cestnoprometnih predpisov, šolarjem pa želi prijetno vrnitev v šolske klopi.

Spoštovani učenke in učenci,

 

začetek novega šolskega leta pomeni tudi nove poti vašega vsakdanjika. Tako boste igrišča in parke, kjer ste lahko brezskrbno uživali v počitniških dneh, zamenjali s prometnimi ulicami in križišči. To je prostor z množico udeležencev v prometu, zato je nujno, da poznate in upoštevate prometne predpise.

 

Starši in učitelji boste otrokom, še posebej prvošolkam in prvošolcem, v veliko pomoč pri spoznavanju šolskih poti in pravilnem ravnanju v prometu. Seveda pa vam bodo pri tem pomagali policistke in policisti, katerih najpomembnejša skrb, še posebej v prvih tednih šolskega leta, je prav vaša varnost. Zato jih lahko kadarkoli vprašate za nasvet in z veseljem vam bodo povedali, ne samo katera šolska pot je prava, ampak tudi, katera je tista najbolj varna.

 

Dragi šolarji, verjamem, da bo vrnitev v šolske klopi prijetna in vesela, hkrati pa bo to začetek pridobivanja novega znanja in sklepanja trdnih prijateljstev.

 

Srečno.

 

Mag. Vesna Györkös Žnidar, ministrica