Skoči na vsebino

NOVICA

Ministrica pred začetkom novega šolskega leta: varnost otrok je naša najpomembnejša skrb

Ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar v poslanici ob prvem šolskem dnevu poziva vse udeležence v prometu k previdnosti in doslednemu spoštovanju cestnoprometnih predpisov, šolarjem pa želi prijetno vrnitev v šolske klopi.

Spoštovani učenke in učenci,

 

začetek novega šolskega leta pomeni tudi nove poti vašega vsakdanjika. Tako boste igrišča in parke, kjer ste lahko brezskrbno uživali v počitniških dneh, zamenjali s prometnimi ulicami in križišči. To je prostor z množico udeležencev v prometu, zato je nujno, da poznate in upoštevate prometne predpise.

 

Starši in učitelji boste otrokom, še posebej prvošolkam in prvošolcem, v veliko pomoč pri spoznavanju šolskih poti in pravilnem ravnanju v prometu. Seveda pa vam bodo pri tem pomagali policistke in policisti, katerih najpomembnejša skrb, še posebej v prvih tednih šolskega leta, je prav vaša varnost. Zato jih lahko kadarkoli vprašate za nasvet in z veseljem vam bodo povedali, ne samo katera šolska pot je prava, ampak tudi, katera je tista najbolj varna.

 

Dragi šolarji, verjamem, da bo vrnitev v šolske klopi prijetna in vesela, hkrati pa bo to začetek pridobivanja novega znanja in sklepanja trdnih prijateljstev.

 

Srečno.

 

Mag. Vesna Györkös Žnidar, ministrica