Skoči na vsebino

NOVICA

Minister Poklukar za konstruktivno sodelovanje z nevladnimi organizacijami

Na pobudo ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja je danes, 1. oktobra 2018, potekalo delovno srečanje s predstavniki nevladnih organizacij, s katerimi MNZ z organoma v sestavi aktivno sodeluje že vrsto let.

Tako so se današnjega srečanja udeležili predstavniki 17 nevladnih organizacij, ki delujejo na različnih področjih, ki vsebinsko sodijo tudi v delokrog MNZ, kot npr. preprečevanje nasilja v družini, področij spolnih zlorab, boja proti trgovini z ljudmi, boja proti drogam, dela s tujci, mednarodne zaščite.

 

Kot je uvodoma izpostavil minister Poklukar, so nevladne organizacije naš pomemben partner, zato današnji sestanek šteje kot začetek dialoga, s katerim bomo nadaljevali tudi v prihodnje. Kot je v nadaljevanju dejal, je migracijska kriza v letih 2015 in 2016, s katero se je soočala Republika Slovenija, pokazala, da brez aktivne pomoči nevladnih organizacij tako velikega obsega migracij ne bi uspešno in učinkovito obvladovali. Zato je poudaril pomembno vlogo vseh nevladnih organizacij in pomen učinkovitega medsebojnega komuniciranja in sodelovanja na vseh področjih. Dogovorili so se, da bodo tovrstna srečanja postala redna, individualna vprašanja pa bomo reševali v okviru dvostranskih srečanj s posamezno nevladno organizacijo.