Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister Poklukar z lokalno skupnostjo v Črnomlju predvsem o migracijah

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je 28. septembra 2018 v Črnomlju skupaj s sodelavci in predstavniki Policije sestal z župani občin Črnomelj, Metlika in Semič ter predstavniki lokalne skupnosti. Tema srečanja je bila predvsem seznanitev s problematiko nezakonitih migracij v Beli krajini.

Minister Poklukar se je na povabilo županje Občine Črnomelj Mojce Čemas Stjepanovič srečal s predstavniki lokalne skupnosti, županjo Občine Semič Polono Kambič in županom Občine Metlike Darkom Zevnikom. Seznanil se je s težavami prebivalcev Bele krajine, ki so predvsem povezane z življenjem ob meji in ilegalnimi migracijami.

 

Minister je odgovarjal na konkretna vprašanja lokalne skupnosti predvsem o obvladovanju ilegalnih migracij, delu policije in težavah turističnih delavcev. Poudaril, da policija situacijo na terenu obvladuje, svoje naloge opravlja zakonito, strokovno in v skladu s svojimi pooblastili. Kot je dejal, začasne tehnične ovire ostajajo, dodatne pa bodo postavljene na tistih območjih, kjer je to potrebno. Ocenil je, da je bilo srečanje zelo koristno in da je lokalna skupnost zadovoljna z odgovori.