Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Mag. Melita Šinkovec imenovana za državno sekretarko

Vlada Republike Slovenije je z današnjim dnem, 25. oktobrom 2018, s funkcije državne sekretarke na Ministrstvu za notranje zadeve razrešila Natalijo Kovač Jereb in s 26. oktobrom 2018 za državno sekretarko na Ministrstvu za notranje zadeve imenovala mag. Melito Šinkovec.

Mag. Melita Šinkovec, rojena 28. 3. 1978, je magistrica obramboslovja. Po končani gimnaziji se je leta 1997 vpisala na Visoko policijsko-varnostno šolo. Znanje o delovanju in ustroju sistema nacionalne varnosti je nadgrajevala med magistrskim študijem obramboslovja na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Leta 2004 se je zaposlila na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije in opravljala različne naloge s področja večstranskega sodelovanja z državami Jugovzhodne Evrope glede obrambe, sodelovanja Republike Slovenije v mednarodnih operacijah in misijah ter poslovnega načrtovanja. Med pripravami na predsedovanje Slovenije Svetu EU in samim predsedovanjem je delovala na Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri EU v Bruslju. Dvakrat je bila napotena na Natovo misijo ISAF v Afganistanu, kjer je delovala kot civilna funkcionalna strokovnjakinja s področja civilno-vojaškega sodelovanja. V okviru Natove misije je na Kosovu opravljala delo politične svetovalke poveljnika KFOR. Od 14. septembra 2018 je bila vodja Kabineta ministra na Ministrstvu za notranje zadeve.