Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister sprejel slovaško veleposlanico

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je danes, 20. novembra 2018, sprejel veleposlanico Slovaške republike v Sloveniji Evo Ponomarenko.

Sogovornika sta uvodoma potrdila dobro sodelovanje med ministrstvoma in policijama na vseh ravneh, med drugim tudi v okviru Salzburškega foruma. Veleposlanica je povabila ministra na ministrsko konferenco, ki bo konec novembra v Bratislavi in na kateri bo Slovenija prevzela predsedovanje od trenutno predsedujoče Slovaške.

 

Minister Poklukar je veleposlanico v nadaljevanju seznanil s trenutnimi razmerami na področju migracij v Sloveniji in regiji Zahodnega Balkana. Slovenska policija je letos zabeležila skoraj osem tisoč nezakonitih prehodov meje, v ministrstvu pa smo sprejeli prek 2500 prošenj za mednarodno zaščito, kar je oboje štirikrat več kot v preteklem letu. Glede situacije v regiji Zahodnega Balkana je minister zaskrbljen predvsem zaradi razmer v Bosni in Hercegovini, saj njihove kapacitete ne zadoščajo za namestitev vseh migrantov. Povedal je, da je Slovenija pripravljena nuditi pomoč državam na zahodnobalkanski poti, če bi migracijski pritisk postal neobvladljiv. Ob tem se je zahvalil Slovaški za pomoč Sloveniji pri soočanju z migrantsko krizo leta 2015.