Skoči na vsebino

NOVICA

Tedenska napoved dogodkov med 3. in 9. decembrom 2018

Ponedeljek, 3. december 2018
Ob 17. uri udeležba ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja na 25. zboru državnih tožilcev, ki ga v okviru XXV. tradicionalnih izobraževalnih dni državnih tožilcev organizira Vrhovno državno tožilstvo v sodelovanju s Centrom za izobraževanje v pravosodju (dvorana Emerald, Grand hotel Bernardin, Obala 2, Portorož).

 

Poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov, nosilca akcije sta Javna agencija RS za varnost prometa in Policija. Akcija poteka do 16. decembra 2018.

 

Ponedeljek in torek, 3. in 4. december 2018
Udeležba državnega sekretarja mag. Sandija Čurina na srečanju Neformalne EU mreže nacionalnih poročevalcev ali enakovrednih mehanizmov za boj proti trgovini z ljudmi. Namen srečanja je izmenjava informacij in najboljših praks na področju preprečevanja in boja proti trgovini z ljudmi za čim boljše usklajevanje nalog na nacionalni in EU ravni (Bruselj).

 

Sreda in četrtek, 5. in 6. december 2018
Udeležba ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja na Svetu ministrov EU za pravosodje in notranje zadeve (Bruselj).

 

Petek, 7. december 2018
Ob 11. uri udeležba vodstva Ministrstva za notranje zadeve in Policije na slovesnosti, na kateri bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor podelil državna odlikovanja za zasluge pri obvladovanju migrantske krize v obdobju 2015–2016 (velika dvorana, Predsedniška palača, Prešernova 8, Ljubljana).

 

Ob 18. uri udeležba ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja na sprejemu ob dnevu človekovih pravic, ki ga organizira Varuhinja človekovih pravic Republike Slovenije Vlasta Nussdorfer (Kongresni center Brdo, Predoslje 39, Brdo pri Kranju).