Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister z avstrijsko veleposlanico predvsem o migracijah

Danes, 7. decembra 2018, je minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar sprejel veleposlanico Republike Avstrije mag. Sigrid Berka. 

Uvodoma sta se sogovornika strinjala, da je sodelovanje med državama dobro. Kot je dejal minister, je Avstrija naš pomemben partner in prijateljska sosednja država, zato so odnosi med ministrstvoma in policijama obeh držav zelo intenzivni in aktivni na vseh ravneh. Veleposlanici je tudi čestital za odlično izpeljano predsedovanje Avstrije Svetu EU.

 

Minister je veleposlanico seznanil s stanjem na področju migracij na zahodnobalkanski migracijski poti. Tako smo v letošnjem letu zabeležili več kot 8000 nezakonitih prehodov državne meje in sprejeli več kot 2500 prošenj za mednarodno zaščito, obe številki sta za štirikrat večji kot v preteklih letih. Povedal je, da je zaskrbljen predvsem zaradi razmer v Bosni in Hercegovini.

 

Izpostavil je tudi zgostitve prometa pred predorom Karavanke v času turistične sezone in pozval avstrijsko stran, da aktivnosti na svoji strani izvajajo tako, da bo to imelo čim manjši vpliv na pretočnost prometa.