Skoči na vsebino

NOVICA

Medalje za hrabrost in požrtvovalnost tokrat podelili osmim policistom, policistki in trem občanom

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta danes, 12. decembra 2018, v Policijski akademiji v Tacnu podelila medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost.

Dvanajstim pogumnim in srčnim prejemnikom, ki so se izkazali s svojimi dejanji, sta iskreno čestitala za izjemen prispevek k varnosti državljanov in ugledu slovenske policije ter poudarila, da smo ponosni nanje in da nam je lahko njihovo ravnanje vsem za zgled.

 

Ob vstopu v policijske vrste marsikdo sanja o tem, da bo nekega dne pogumno reševal življenja. A nihče ne more vedeti, iz kakšnega testa je, dokler ni postavljen pred življenjsko preizkušnjo in pred vprašanje: Kdo bo pomagal, če ne jaz? Vsaj za tokratne prejemnike se je pokazalo, da so iz pravega testa - pogumni in odločni, požrtvovalni in nesebični.

 

Kot jih je v svojem nagovoru ob tej priložnosti nagovorila mag. Tatjana Bobnar: "Vi ste se v takšnem trenutku brez pomisleka odzvali na stisko drugih, pri tem pozabili nase in ukrepali, tudi za ceno lastne varnosti!" Današnji prejemniki so po njenih besedah v teh resnih situacijah pokazali izjemno požrtvovalnost in človečnost, ki presega meje običajnega, zaradi česar je prav, da dobijo priznanje.

 

Kot priznanje za svoja izjemna dejanja so medalje za hrabrost in požrtvovalnost prejeli trije občani, osem policistov in ena policistka. V kritičnih in pogosto zelo dramatičnih situacijah so se odzvali hitro in prisebno, brez pomisleka so priskočili na pomoč in naredili prav vse, kar so lahko, da bi rešili tuje življenje, tudi če so bili pri tem sami izpostavljeni veliki nevarnosti.