Skoči na vsebino

NOVICA

Zahvala ministra ob 25-letnici Brajnikovega memoriala

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je danes, 18. decembra 2018, podelil zahvalo Športnemu društvu - Bled 92 za 25 let organizacije in izvedbe športnega tekmovanja Pohoda razuma, volje in moči - Brajnikov memorial.

Brajnikov memorial je najzahtevnejši vzdržljivostni preizkus pripadnikov sistema nacionalne varnosti, na katerem se štiričlanske ekipe pomerijo v plavanju, kolesarjenju, gorskem teku, pohodu, veslanju in znanju.

 

Da tako zahtevno tekmovanje poteka že četrt stoletja, je zaslužno športno društvo - Bled 92. Člani organizacijskega odbora, prostovoljci in številni drugi z veliko dobre volje vsako leto znova pripravijo ta edinstven preizkus, je na slovesnosti dejal minister. »Vaša predanost in iznajdljivost ne poznata meja, bili ste kos tudi finančni krizi in vsem organizacijskim izzivom v dolgih petindvajsetih letih. Vsakokrat vam uspe z vrhunsko organizacijo in izvedbo privabiti najboljše športnike iz vrst slovenske policije, slovenske vojske, civilne zaščite in gasilcev. Biti del izjemnih, ki presegajo fizične in umske zmogljivosti, je velika čast. Udeleženci Brajnikovega memoriala so vzor svojim sodelavkam in sodelavcem tudi zaradi vrednot, ki jih predstavljajo. Namreč, bolj kot doseči cilj in dobro uvrstitev so na tekmi v ospredju solidarnost, zaupanje in prijateljstvo,« je poudaril.

 

Zahvalo je v imenu društva sprejel predsednik Športnega društva - Bled 92 Dušan Žnidaršič. Ob tem je dejal, da ga veseli navdušenost mlajše generacije v društvu, ki prepoznava pomembnost tega vsakoletnega tekmovanja in tako skrbi za njegovo nadaljevanje.

 

Športno društvo - Bled 92 kot organizator Brajnikovega memoriala vsako leto na območju Bleda, Bohinja in Julijskih Alp pripravi dvodnevno traso za preizkušnjo v psihofizični vzdržljivosti in moči. Tekmovanje poteka v spomin na tragično preminulega policista, gornika in gorskega reševalca Mitjo Brajnika.