Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

100 dni Vlade: V MNZ predvsem v luči migracij, izbrisanih in zaposlovanja v Policiji

Prvih 100 dni Vlade Republike Slovenije je v Ministrstvu za notranje zadeve zaznamovalo predvsem upravljanje z migracijami, uresničevanje odločbe Ustavnega sodišča glede odškodnin izbrisanim in aktivnosti za promocijo zaposlovanja v Policiji.

Pod vodstvom ministrstva je medresorska delovna skupina začela pripravljati celovito strategijo na področju migracij, minister pa je v luči tvornega sodelovanja z lokalnimi skupnostmi in nevladnimi organizacijami opravil več terenskih obiskov in pogovorov – na podlagi skupno identificiranih problemov je Policija bistveno okrepila svoje operativne aktivnosti na varnostno ogroženih območjih, vodstvo ministrstva pa zagotovilo nujno potrebno materialno podporo delovanju policije in ažurno obveščanje javnosti o izvedenih ukrepih; vzpostavljen je tudi stalni dialog z nevladnimi organizacijami.


Sprejeta je bila novela Zakona o povračilu škode osebam, ki so bile izbrisane iz registra stalnega prebivalstva, s katero bomo izvršili odločba Ustavnega sodišča o neustavnosti 12. člena Zakona o povračilu škode osebam, ki so bile izbrisane iz registra stalnega prebivalstva, s katerim je bila omejena višina denarne odškodnine, ki se upravičencu lahko določi v sodnem postopku.


Pripravili smo načrt aktivnosti, ki med drugim zajema zagotovitev finančnih sredstev za promocijo dela v Policiji, video poziv javnosti za vpis za policista nadzornika državne meje, ureditev razstavne vsebine izložb na Štefanovi 2 v Ljubljani z informacijami in pozivom za zaposlitev v policiji, iskanje novih možnosti sodelovanja z zunanjimi partnerji in nove dogovore z Zavodom za zaposlovanje glede predstavitve zaposlovanja v policiji svetovalcem za brezposelne.

 

Celoten pregled po ministrstvih je dostopen na vladnem spletnem mestu.