Skoči na vsebino

NOVICA

Minister na obisku v UNICEF Slovenija

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je danes, 16. januarja 2019, srečal z izvršnim direktorjem Slovenske fundacije za UNICEF Tomažem Bergočem. 

Kot je povedal minister, smo s sodelovanjem z UNICEF izredno zadovoljni, predvsem pri delu z ranljivimi skupinami. Naš skupen cilj je namreč delovati v največjo korist otrok.

 

Ministrstvo za notranje zadeve je z UNICEF intenzivno sodelovalo med migrantsko krizo, v zadnjem času pa policija sodeluje z UNICEF med drugim tudi pri širjenju varnih točk. Tako je večina policijskih postaj pridobila certifikat Varna točka. Praktično pa je vsak policist in vsak objekt policije v Sloveniji varna točka za otroke, kamor se lahko kadarkoli zatečejo po pomoč.

 

Današnje srečanje je nadaljevanje ministrovega dialoga z nevladnimi organizacijami, s katerimi MNZ z organoma v sestavi aktivno sodeluje že vrsto let. Srečanje s predstavniki teh nevladnih organizacij oktobra 2018 je bilo eno prvih po nastopu mandata ministra Poklukarja, saj je konstruktivno sodelovanje z njimi ena njegovih prednostnih nalog. Takrat so se dogovorili, da bodo srečanja redna, individualna vprašanja pa bodo reševali v okviru dvostranskih srečanj s posamezno nevladno organizacijo. Minister je tako v zadnjem obdobju že obiskal Amnesty International in Spletno oko.