Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister sprejel veleposlanico Madžarske

Danes, 23. januarja 2019, je minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar sprejel veleposlanico Madžarske v Sloveniji Edit Szilágyiné Bátorfi.

Sogovornika sta se strinjala, da je sodelovanje med notranjima ministrstvoma in policijama zelo dobro na vseh ravneh, saj je bila Madžarska med prvimi državami, ki so med povečanim migracijskim pritiskom napotile policiste v pomoč slovenskim varnostnim organom. Minister je izpostavil, da je takšno sodelovanje med državami izjemnega pomena. Predstavil je tudi trenutno situacijo na področju migracij v Sloveniji in regiji in povedal, da MNZ in slovenska policija v celoti obvladujeta razmere.

 

Govorila sta tudi o slovenskem predsedovanju Salzburškemu forumu, ki je za nas ena najpomembnejših regionalnih povezav, tako z vidika operativnega kot tudi političnega sodelovanja. V prihodnjih mesecih načrtujemo srečanja ministrov za notranje zadeve, generalnih direktorjev policij in strokovnjakov s področja notranjih zadev, in sicer med državami članicami EU v regiji.