Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister ob obisku FVV: S prenosom prostorov bomo pripomogli k boljšemu izobraževalnemu procesu

Minister Boštjan Poklukar z najožjo ekipo se je danes, 25. januarja 2019, srečal z ministrom za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernejem Pikalom. Na delovnem sestanku sta se pogovarjala o odprtih vprašanjih med ministrstvoma in skupnih projektih, med njimi sta se osredotočila predvsem na prostore Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru na Kotnikovi ulici v Ljubljani.

Ministrstvo za notranje zadeve namreč namerava prenesti del svojih prostorov na fakulteto in njenim študentom tako omogočiti boljše pogoje za študij.

 

Ministra sta se zato v nadaljevanju srečala tudi z dekanom Fakultete za varnostne vede dr. Andrejem Sotlarjem in njegovimi najožjimi sodelavci ter si ogledala prostore fakultete.

 

Minister Poklukar je ob tej priložnosti dejal, da sta notranje ministrstvo in fakulteta tesno povezana, saj »je znanost o varnosti tudi sestavni del ministrstva in policije, s prenosom prostorov pa bomo pripomogli tudi k boljšemu izobraževalnemu procesu in še tesnejšemu prepletanju znanj fakultete in policije.«