Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister obiskal Informativo in Areno mladih

Minister Boštjan Poklukar je danes, 25. januarja 2019, z najožjo ekipo obiskal prireditvi za mlade na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani - Informativo in Areno mladih, kjer se predstavlja tudi policija.

Policija na svojem razstavnem prostoru predstavlja različna področja zahtevnega, a zelo zanimivega policijskega dela. Ena od prednostnih nalog ministra v tem mandatu je namreč aktivna politika zaposlovanja v policiji. Zato se aktivno ukvarjamo tudi s prenovo kariernega sistema v policiji, s čemer želimo narediti poklic policista bolj privlačen predvsem za mlade, ki zaključujejo srednje šole, proučujemo pa tudi nekatere druge sistemske ukrepe, s katerimi bi lahko razširili kadrovski bazen.

 

Upad zanimanja za zaposlovanje v policiji v zadnjih letih je spodbudil službe policije k iskanju vsebinskih rešitev in novih načinov za promocijo zaposlovanja v policiji. Cilj delovne skupine za promocijo zaposlovanja v policiji je pripraviti program promocije za različne razpise in usposobiti ekipe po policijskih upravah, da razpršeno v lokalnem okolju, toda enotno in samostojno, izvajajo promocijo poklica policista.

 

Pripravili smo načrt aktivnosti, ki med drugim zajema zagotovitev finančnih sredstev za promocijo, video poziv javnosti za vpis za policista nadzornika državne meje, ureditev razstavne vsebine izložb na Štefanovi 2 v Ljubljani z informacijami in pozivom za zaposlitev v policiji, iskanje novih možnosti sodelovanja z zunanjimi partnerji in nove dogovore z Zavodom za zaposlovanje glede predstavitve zaposlovanja v policiji svetovalcem za brezposelne.