Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Vlada sprejela projekt Varovanje schengenske meje EU in obvladovanje problematike ilegalnih migracij

Vlada je na današnji seji sprejela poseben vladni projekt Varovanje schengenske meje EU in obvladovanje problematike ilegalnih migracij. Vlada se je v sporazumu o razreševanju stavkovnih zahtev med Vlado RS in policijskima sindikatoma, ki je bil podpisan 27. decembra 2018, zavezala, da bo v roku 30 dni od podpisa sporazuma sprejela posebni vladni projekt z naslovom Varovanje schengenske meje EU in obvladovanje problematike ilegalnih migracij.

Ministrstvu za notranje zadeve se tako za izvedbo projekta zagotovijo dodatna sredstva v višini 15 milijonov evrov letno oziroma 1,25 milijona mesečno za plačilo delovne uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela. S tem se bo zagotovilo ustrezno plačilo javnih uslužbencev Ministrstva za notranje zadeve in Policije, ki so posredno ali neposredno nadpovprečno obremenjeni z varovanjem schengenske meje EU in obvladovanjem problematike nedovoljenih migracij. Delovna uspešnost se začne izplačevati od izplačila plače za januar 2019 dalje, plačuje pa se jo do izpolnitve zavez iz II. točke sporazuma.

 

Vlada je na seji z današnjim dnem s položaja generalne sekretarke v Ministrstvu za notranje zadeve razrešila Barbaro Šefman Sardoč in s 1. februarjem 2019 za vršilca dolžnosti generalnega sekretarja imenovala Erika Pagona, in sicer do imenovanja generalnega sekretarja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev. Erik Pagon je univerzitetni diplomirani inženir gradbeništva, od leta 2013 zaposlen v Upravi RS za zaščito in reševanje, nazadnje kot vodja Oddelka za logistično podporo.