Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Podpis letnega načrta sodelovanja med MNZ - Policijo in UKC Ljubljana

Ko so življenja ljudi ogrožena, je pomembno, da pripadniki različnih služb delujejo kot dobro uigrana ekipa. Policisti ter zdravniki in reševalci so velikokrat postavljeni pred skupno nalogo, kako ob nepredvidljivih, tragičnih dogodkih, nevarnih okoliščinah in v bitki s časom poskrbeti za varnost in življenja ljudi. 

 

Da bi še bolj okrepili to sodelovanje, bosta jutri, 13. februarja 2019, Ministrstvo za notranje zadeve – Policija in Univerzitetni klinični center Ljubljana podpisala letni načrt sodelovanja. Ob tej priložnosti bodo policisti Specialne enote in reševalci Reševalne postaje UKC Ljubljana v atraktivni vaji pokazali, kako njihovo zahtevno delo poteka v praksi, na terenu.

 

Načrt sodelovanja med Policijo in Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana, katerega namen je dodatno okrepiti sicer dobro sodelovanje dveh služb ter spodbuditi tudi skupna usposabljanja, bodo podpisali minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Aleš Šabeder.

 

Skupna prikazna vaja policistov in reševalcev

 

Lokacija
Oboje, podpis načrta in prikazna vaja, bo potekalo v hangarju Specialne enote v Šentvidu (na križišču Vrtnarske ceste in Avšičeve ceste v Ljubljani). 

 

Potek dogodka
9.45:   Prihod novinarjev
10.00: Kratek pozdravni nagovor mag. Martina Jazbeca, direktorja Uprave za policijske specialnosti na Generalni policijski upravi
10.05: Vaja policistov Specialne enote in reševalcev Reševalne postaje UKC Ljubljana
10.20: Podpis letnega načrta

10.40: Izjave za medije 

 

Scenarij vaje
V gostinskem lokalu se zgodi strelski pohod. Ljubosumni partner zaposlene v lokalu se po njunem prepiru vrne, ustreli varnostnika in za talce vzame dvajset nič hudega slutečih gostov. Po klicu enega od gostov na številko policije za klic v sili 113 je aktivirana specialna enota. Policijski »specialci« pridrvijo na kraj, skupaj z njimi pa tudi reševalci. Pripadniki specialne enote onesposobijo oboroženega napadalca, zavarujejo prostor in opravijo prvo triažo. Takoj za njimi vstopijo reševalci z zaščitno opremo, oskrbijo ranjene in prestrašene talce, najhuje poškodovane pa z rešilcem odpeljejo v UKC Ljubljana. 

 

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!