Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

V Izoli predvsem o prometni varnosti in varnosti v času turistične sezone

Danes, 10. aprila 2019, se je vodstvo ministrstva in policije srečalo s predstavniki Občine Izola. Govorili so predvsem o prometni varnosti in varnosti v času turistične sezone.

Sogovorniki so govorili o prometni varnosti v Občini Izola. Tako se je na območju Policijske postaje Izola lani zgodilo 126 prometnih nesreč, v nobenem primeru ni šlo za nesrečo s smrtnim izzidom, v 31 primerih pa je šlo za nesrečo s telesnimi poškodbami. Glede na to, da je Izola turistično mesto, kjer je vedno več aktivnih turistov, se v času turistične sezone poveča gostota prometa na vseh cestah in v mestnem jedru. Vodstvo ministrstva in policije je na današnjem sestanku predstavilo ukrepe Policije na tem območju, s katerimi želijo zagotavljati pretočnost prometa v poletnem času. Tako poleg represivnih aktivnosti Policija izvaja tudi številne preventivne aktivnosti, kot so npr. sodelovanje z osnovnimi šolami, akcija Varno na kolo, opozarjanje o tatvinah na plažah. Tudi na drugih področjih so statistični podatki Policijske postaje Izola dobri. Tako so lani obravnavali 115 kaznivih dejanj, preiskanost je bila 60 %. Podatki kažejo, da število kaznivih dejanj v zadnjih desetih letih pada. Ob tem so se sogovorniki strinjali, da je varnostna situacija na tem območju ugodna, za ohranitev takega stanja pa je ključno dobro in redno medsebojno sodelovanje.

 

Župan občine Izola Danilo Markočič je v nadaljevanju predstavil njihov predlog o dveh možnih lokacijah, kjer bi lahko bil sedež Policijske uprave Koper. Vodstvo ministrstva in policije bo predlog občine natančno preučilo in v čim krajšem času tudi podalo ustrezen odgovor.