Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Tedenska napoved dogodkov med 10. in 16. junijem 2019

Ponedeljek, 10. junij 2019
Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se bo srečal z ministrom za notranje zadeve Črne gore Mevludinom Nuhodžićem (dogodek je zaprt za javnost, po srečanju bomo objavili sporočilo za javnost).

 

Ob 11. uri bo pri spominskem obeležju na Okrešlju slovesnost s polaganjem venca, s katero bomo obeležili 22. obletnico tragične nesreče pod Tursko goro, ki je zahtevala življenja petih gorskih reševalcev, med drugim tudi policista Mitje Brajnika.

 

Torek, 11. junij 2019
Ob 11. uri bo minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar nagovoril udeležence 20. Dnevov varstvoslovja, ki jo organizira Fakulteta za varnostne vede (Kulturno-kongresni center Dolenjske Toplice, Sokolski trg 4, Dolenjske Toplice).

 

Ob 14. uri slovesnost ob 29. obletnici oblikovanja Manevrske strukture narodne zaščite. Potekala bo v športni dvorani Vojašnice Edvarda Peperka, Leskoškova 7 v Ljubljani.

 

Petek in sobota, 14. in 15. junij 2019
26. Pohod razuma, volje in moči – Brajnikov memorial:
- odprtje dogodka bo v petek ob 8.30 pred Hotelom Park na Bledu,
- zaključek bo v soboto ob 15. uri na prireditvenem prostoru pod Ribensko goro v Ribnem na Bledu.

 

Med 10. in 23. junijem 2019 poteka drugi del nacionalne preventivne akcije za zmanjševanje hitrosti na cestah. Policisti v tem času poostreno preverjajo, ali vozite prehitro.