Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Tedenska napoved dogodkov med 24. in 30. junijem 2019

Ponedeljek, 24. junij 2019
Udeležba državne sekretarke mag. Melite Šinkovec na skupni spominski slovesnosti v počastitev spomina na padle v vojni za samostojno Slovenijo, ki jo organizira Policijsko veteransko društvo Sever za Koroško. Ob 10. uri bo slovesnost pri spominskem obeležju Holmec-91 in ob 11.30 slovesnost v Parku herojev v Slovenj Gradcu. 

 

Ob 14. uri bo polaganje venca k pomniku padlim v vojni za Slovenijo na Novih Žalah. Venec bodo položili predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, minister za obrambo Karl Erjavec, namestnik generalne direktorice policije Jože Senica in načelnica Generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc. 

 

Ob 16. uri se bosta minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in državna sekretarka mag. Melita Šinkovec udeležila sprejema za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe, Ministrstva za notranje zadeve in civilnih žrtev ter ranjenih v vojni za Slovenijo, ki ga organizira predsednik Republike Slovenije Borut Pahor (Velika dvorana Predsedniške palače, Prešernova 8, Ljubljana).

 

Ob 20. uri se bo minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar udeležil slavnostne seje Državnega zbora (velika dvorana Državnega zbora, Šubičeva 4, Ljubljana).

 

Ob 21.15 se bosta minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in državna sekretarka Melita Šinkovec udeležila osrednje počastitve dneva državnosti Republike Slovenije (Kongresni trg v Ljubljani).

 

Torek, 25. junij 2019
Ob 14. uri bo minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar nagovoril udeležence spominske slovesnosti ob dnevu državnosti in v spomin na dogodke osamosvojitvene vojne, ki jo organizirajo Policijsko veteransko društvo Sever Gorenjska, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Tržič in Občina Tržič (plato nekdanjega mejnega prehoda Ljubelj).

 

Sreda, 26. junij 2019
Ob 19. uri bo minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar nagovoril udeležence svečane slovesnosti ob dnevu državnosti in v spomin na dogodke osamosvojitvene vojne. Slovesnost z naslovom Dan prej organizirata Občina Divača in Policijsko veteransko društvo Sever za Primorsko in Notranjsko v sodelovanju s Policijsko upravo Koper in Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Kras Brkini (pred spomenikom "Dan prej" v Divači).

 

Četrtek, 27. junij 2019
Ob 9. uri bo delegacija Ministrstva za notranje zadeve, Policije in Združenja Sever položila cvetje k spominskima obeležjema v Parku spomina Tacen (Policijska akademija v Tacnu, Ljubljana).

 

Ob 9.30 bo delegacija Ministrstva za notranje zadeve, Policije in Združenja Sever položila cvetje k pomniku padlim v vojni za Slovenijo (Nove Žale, Ljubljana). 

 

Ob 13. uri bo potekala osrednja slovesnost ob dnevu Policije, na kateri bosta goste nagovorila tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar (športno igrišče Policijske akademije v Tacnu, Ljubljana).

 

Petek, 28. junij 2019

Ob 10. uri bo državni sekretar mag. Sandi Čurin nagovoril udeležence Regionalne konference ILA, na kateri bodo razpravljali o vprašanjih mednarodnega javnega in zasebnega prava v zvezi z migracijami. Konferenco organizira Slovenska podružnica Združenja za mednarodno pravo (Hotel Bernardin, Portorož).

 

Ob 11. uri bo minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar kot častni pokrovitelj nagovoril udeležence slovesnosti ob odkritju spominske plošče in poimenovanju spominske sobe po Robertu Hvalcu, ki jo organizira Policijsko veteransko društvo Sever Maribor (prostori Policijske uprave Maribor).

 

Ob 19. uri bo minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar nagovoril udeležence slavnostne prireditve Spominski dan Občine Žirovnica (pri spominskih obeležjih talcem v Mostah pri Žirovnici).