Skoči na vsebino

NOVICA

Srečanje poslancev Evropskega parlamenta

Jutri, 16. septembra, Ministrstvo za notranje zadeve in poslanec Evropskega parlamenta dr. Mihael Brejc organizirata srečanje poslancev Evropskega parlamenta, na katerem se bodo udeleženci med drugim seznanili z napredkom pri vzpostavljanju schengenske meje. Govora bo tudi o Uredbi o pravilih za obmejni promet na zunanjih kopenskih mejah držav članic EU ter slovensko-hrvaškem sporazumu o maloobmejnem prometu in sodelovanju (SOPS).

 

 

 

Srečanja se bodo udeležili člani Odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE) Evropskega parlamenta iz vrst najmočnejše poslanske skupine - Evropske ljudske stranke-Evropskih demokratov (EPP-ED), predsednik Pododbora za varnost in obrambo v Evropskem parlamentu (SEDE) dr. Karl Von Wogau in člani skupine Kangaroo Group, ki si prizadeva za odpravo ovir na notranjem trgu EU. Skupino poslancev bodo spremljali tudi novinarji nekaterih evropskih medijev (Euronews, Frankfurter Allgemeiner Zeitung, Agence Europe,...).

 

 

 

Srečanje se prične ob 9. uri v veliki sejni sobi MNZ in se ga lahko udeležijo tudi novinarji.

 

 

Ob 12. uri je v mali sejni sobi MNZ predvidena izjava za javnost. Podali jo bodo minister Dragutin Mate, poslanec Evropskega parlamenta dr. Mihael Brejc in predsednik Pododbora za varnost in obrambo v Evropskem parlamentu dr. Karl Von Wogau.