Skoči na vsebino

SPOROČILA ZA JAVNOST

23. 3. 2017

V Slovenijo je v okviru premestitve prispela četrta skupina oseb iz Grčije

Marca 2017 je bila v Slovenijo premeščena četrta skupina oseb, ki potrebujejo mednarodno zaščito in so bile iz Grčije v Slovenijo premeščene v okviru postopka relokacije. Skupina je bila razdeljena na dva dela, prva skupina 19...

22. 3. 2017

Večjezični priročnik za lažje sporazumevanje v zdravstvu

V okviru projektov pomoči pri vključevanju tujcev v slovensko družbo je Ministrstvo za notranje zadeve sofinanciralo priročnik, ki bo omogočal lažje sporazumevanje med pacienti, ki ne govorijo slovensko, in zdravstvenimi delavci.

22. 3. 2017

S komisarjem za človekove pravice Sveta Evrope predvsem o migracijah

Danes, 22. marca 2017, se je državni sekretar Boštjan Šefic srečal s Komisarjem za človekove pravice Sveta Evrope Nielsom Muižnieksom. Osrednja tema njunega pogovora so bile migracije.

22. 3. 2017

Pojasnilo o predaji družine Korba Sulejman Republiki Hrvaški

Kot smo že večkrat poudarili, je v konkretnem primeru Korba Sulejman v skladu z Dublinsko uredbo Republika Hrvaška prevzela pristojnost za obravnavo prošnje za mednarodno zaščito.

21. 3. 2017

Pojasnilo o pogodbah za najem nepremičnin na Škofijah in v Velenju

V zadnjih dneh se v javnosti pojavljajo vprašanja o pogodbi za vzpostavitev integracijske hiše na Škofijah in pogodbi za vzpostavitev izpostave azilnega doma v Velenju, zato objavljamo spodnje pojasnilo.

20. 3. 2017

Ministrica mag. Vesna Györkös Žnidar v Rimu o srednjesredozemski migracijski poti

Danes, 20. marca 2017, se je ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar udeležila srečanja ministrov za notranje zadeve iz Italije, Avstrije, Francije, Malte, Nemčije, Slovenije in Švice in ključnih partnerskih držav...

16. 3. 2017

Prodajamo stanovanje v Novi Gorici

Po metodi neposredne pogodbe prodajamo stanovanje na naslovu Ledine 4 v Novi Gorici.

ARHIV