Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

VINICA

V Beli Krajini tik ob hrvaško-slovenski meji je kraj Vinica. Ljubitelji narave se tam lahko naužijejo njenih lepot in neokrnjenosti ob prelepi reki Kolpi, ki slovi kot čista in najtoplejša reka v Sloveniji, saj se poleti segreje preko 27 stopinj. Poleg kopanja si lahko gostje privoščijo tudi spuste po Kolpi s kanuji in ribarjenje, lokacija pa je primerna tudi za raziskovanje okolice s kolesom ali pohodništvo.

 

Ljubitelji zgodovine in kulture si lahko ogledajo kulturne znamenitosti Vinice in njene okolice (domačija Otona Župančiča, grad Vinica, ostanki iz časa rimskega cesarja Oktavijana) ter tako spoznajo delček bogate slovenske zgodovine in kulturne dediščine.

 

V Vinici je na voljo počitniška enota s štirimi ležišči. Ključe lahko dvignete vsak dan na Mejnem prehodu za mednarodni cestni promet Vinica, Sečje selo 32, Vinica, ki je oddaljeno okrog 150 metrov od počitniške enote.

 

Počitniška enota je opremljena za bivanje in kuhanje. S seboj je treba prinesti posteljnino, brisače, kuhinjske krpe in čistila.


Cenik (sprememba 23. 6. 2017)

 

Vinica najem šestposteljnega (4 + 2) apartmaja na danCena
V sezoni od 25. 6. do 29. 8.29,10 EUR
Izven sezone23,30 EUR

 

Navodilo uporabnikom za letovanje v počitniški enoti v Vinici