Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

MNZ ZA VAS

Vsak prebivalec naše države se prej ko slej sreča z nujnostmi, kot so urejanje osebnih dokumentov oz. drugih javnih listin, prijave in odjave prebivališča ali matičnih zadev. Tukaj se sreča z Ministrstvom za notranje zadeve, ki se na sistemski ravni ukvarja s tako imenovanimi upravnimi notranjimi zadevami. Mednje spadajo tudi določene dejavnosti, povezane z delovanjem društev, političnih strank in ustanov. Kdor nabavlja orožje, posredno trči ob politiko notranjega ministrstva, prav tako tudi vsi, ki organizirajo javna zbiranja. V delokrog Ministrstva za notranje zadeve spadajo tudi politike na področjih državljanstva, migracij, integracije priseljencev. Sistemske naloge s področja dela policije in drugih subjektov nacionalne varnosti, vključno z zasebnim varovanjem, detektivsko dejavnostjo, občinskim redarstvom in področjem varnosti na smučiščih prav tako izvajamo na notranjem ministrstvu.

V rubriki MNZ za vas smo zbrali informacije o ključnih dejavnostih, s katerimi se ukvarjamo na notranjem ministrstvu in jih morda potrebujete tudi vi pri urejanju določenih postopkov. Upamo, da vam bodo v pomoč. Za dodatna pojasnila pa nam pišite na soj.mnz(at)gov.si.